Goudprijs: 22k37,06 per gram18k29,44 per gram14k21,15 per gram(17-01-2020 16:50:06)

Transparante prijzen: geen verborgen kosten

Wekelijks voegen we zowel horloges als sieraden aan onze website toe.

NL FR EN

Historie

 

Richard ziet het licht in 1956 en start als traditioneel edelmetaalbedrijf. Het aanbod valt duidelijk meteen in de smaak. Zo groeit Richard snel uit tot een bekende merknaam in de regio.

 

De zaak breidt steeds uit en ondertussen groeien de ervaring en deskundigheid mee. Van in die prille periode biedt Richard alle diensten aan in verband met de aankoop en verkoop van goud en zilver, ook in de vorm van munten, staven en sieraden.

 

Hoewel er veel verandert, blijft de onderneming één traditie trouw: verkoopt of koopt u goud en zilver, dan hanteren wij een eerlijke topprijs. Punt ander lijn.

 

In 1987 krijgt de onderneming nieuwe inspiratie, met de komst van de tweede generatie. De eigen goudsmelterij is vrij uniek. Dit alles mondt in 1992 uit in een prachtige winkel, op het huidige adres.

 

Edelmetaal Richard verkoopt, koopt of ruilt antieke, tweedehandse en nieuwe gouden sieraden, gouden en zilveren munten, goudstaven, zilverstaven, zilveren voorwerpen, platina, diamant, vintage en tweedehandse tophorloges. Geregeld komen hier ook collectiestukken toe. Nieuwe merkhorloges maken het plaatje helemaal compleet.

 

De totale vernieuwing van de zaak in 2016 zet al die trends voort en gaat voluit voor discretie en veiligheid. Ook vandaag combineert Richard ervaring, vakmanschap en beleggingsadvies met een ruime keuze aan artikelen en een al even ruime waaier aan diensten. Maak hiermee kennis op de website, of kom gewoon even langs.

Activiteiten

 

Ons ruime assortiment producten omvat beleggingsgoud- en zilver in staven en korrels, beleggingsmunten, verzamelmunten (numismatiek), horloges en sieraden.

 

Wij kopen goud, zilver, diamant, platina, tin en merkhorloges met prestige of met verzamelwaarde. Breng wel steeds uw identiteitskaart of paspoort mee (minimum 18 jaar).

 

De strenge kwaliteitscontrole op goud en zilver dat we inkopen en de verwerking ervan in eigen smelterij en bij Tony Goetz garanderen een nieuwe gecertificeerde staaf. Hun essayeurs zijn namelijk erkend door de Koninklijke Munt van België. U bent dus honderd percent zeker dat u niet met een vervalste staaf te maken hebt.

 

U bent hier dus aan het juiste adres voor alle inlichtingen in verband met beleggen in staven en ook munten. Op lange termijn en zeker in crisistijd blijft goud een interessante belegging. Zilver heeft een lagere instapkost, maar blijft waardevol omdat er heel veel toepassingen van zijn.

 

Op de website kunt u trouwens de actuele goud- en zilverkoers volgen. Ze worden iedere vijf minuten automatisch bijgewerkt, want met achterhaalde informatie bent u uiteraard niets. Het spreekt vanzelf dat wij ook steeds deze actuele informatie gebruiken, wanneer we goud en zilver verhandelen.

 

Laat u gouden en zilveren voorwerpen taxeren, dan doen we dit op een correcte, professionele manier. Meer dan 62 jaar ervaring in de branche staan ook op dit vlak borg voor een deskundige afhandeling.

 

Wanneer u goud, sieraden en horloges verkoopt, bent u gerust dat alles correct verloopt. De onmiddellijke uitbetaling mag ook wel even vermeld worden, nietwaar?

 

We kopen heel wat sieraden en horloges aan. Daaruit kiezen we de allerbeste stukken en controleren nauwgezet hun kwaliteit. Vaak gaat het over antieke sieraden of vintage horloges, die het meer dan waard zijn om een tweede leven te beginnen.

 

Steeds meer verzamelaars komen bij ons over de vloer. Niet toevallig, want wij geven zelfs de mogelijkheid horloges, goud en andere items te ruilen. Vintage of antiek is uw ding? Wel, eerlijk gezegd, ook het onze. We kijken heel kritisch naar de producten die wij tweedehands verkopen.

 

Op de nieuwe website staat een groot deel van ons assortiment, maar neem gerust contact op of kom langs. Zo hebben wij soms bijzondere verzamelstukken in huis, onder andere numismatische munten.

Eén van onze activiteiten: het smelten van oud goud.